top of page

БІЛЬШЕ ПРО СИСТЕМУ КЕРУВАННЯ ВІКОМ ТА ЗДОРОВ'ЯМ В ІNSTAGRAM

Тут ви знайдете більше цікавої інформації.

Фото автораЄвген Шагов

БАЛАНС ГОРМОНІВ VS СТРЕС ВІЙНИ. ЗДОРОВ’Я НА ЧАСІ!

Оновлено: 15 жовт.


БАЛАНС ГОРМОНІВ VS СТРЕС ВІЙНИ. ЗДОРОВ’Я НА ЧАСІ! - фото №1
Баланс гормонів

За опитуванням фармацевтичної компанії "Дарниця", проведеним спільно з Gradus Research, 86% українців від початку війни постійно відчувають стрес, знервованість та пригніченість.


Найвразливіші до стресу жінки — 88%, а також чоловіки у віці 55–60 років — 91%. Від 24 лютого 2022 року українці постаріли на 10–15 років — такі дані озвучив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


МОЗ прогнозує, що вікові хронічні хвороби в нашій країні тепер помолодшають, а з ними ще — інфаркти, інсульти, імпотенція, менопауза і багато іншого. Тож, як вижити і максимально зберегти себе і своє здоров’я під час довготривалої війни — чи не найактуальніше питання сьогодні.


Як стрес впливає на тебе

Стрес невіддільна частина життя і він може бути позитивним, підвищувати продуктивність за однієї умови, якщо триває недовго. Наприклад, тендітна дівчина стикається з грабіжниками і несподівано для себе дає їм відсіч, або тікає зі швидкістю світла. Чи, опинившись сама в іншій країні, жінка надшвидко опановує мову, нову професію та починає працювати.


Організм людини влаштований так, що у разі небезпеки, він запускає захисний механізм, який продукує багато енергії. Мозок дає сигнал, який проходить через гіпоталамус — гіпофіз — наднирники. Наднирники виробляють головний гормон стресу — кортизол. Саме він дає енергію в гострій фазі на дію битися або бігти (його було з надлишком на початку війни, багато енергії майже без сну).


Коли ж стрес триває півтора року, як у нас, наднирники вкрай виснажені, й кортизолу виділяється дуже мало. Відповідно сили на дії, умовно “битися” або “бігти”, вже немає.


І такий довготривалий стрес має винятково руйнівний вплив на організм й усі його системи:

  • ендокринну — мало енергії, випадіння волосся, ламкі нігті, поява зморшок;

  • нервову — дратівливість, тривожність, розлади сну й ментального здоров’я;

  • серцево-судинну — прискорене серцебиття, стрибки артеріального тиску;

  • ШКТ — розлади травлення, загострення гастритів і т. п.;

  • репродуктивну — зниження лібідо, у жінок збої циклу, аменорея.


Якими можуть бути наслідки стресу

Наслідки такого руйнівного впливу від довготривалої війни, якщо вчасно не подбати про себе та своє здоров’я, можуть бути вкрай плачевними, як для окремої людини, сім’ї, так і для нації та країни. Адже загострення та розлади можуть перерости у хронічні хвороби, багато з яких мають невідворотний вплив.


Так проблеми з ендокринною системою відіб’ються на загальному самопочутті: депресивний настрій, постійна слабкість, передчасні зморшки, целюліт, надмірна чи недостатня вага, постійна відсутність енергії — щоб вирішити це може знадобитися навіть хірургічне втручання з частковим чи повним видаленням щитоподібної залози. Розлади шлунково-кишкового тракту, як то гастрити, виразки, проблеми з печінкою, підшлунковою залозою, поганий відтік жовчі, утворення каменів та піску в нирках — значно погіршать якість життя і зведуть задоволення від їжі до мінімуму. Захворювання серцево-судинної та розлади нервової системи теж значно знизять якість життя, істотно обмежать можливості, як мінімум, на деякий час у випадку інфаркту чи інсульту, а то й можуть спричинити ранню несподівану смерть.


Та найвразливішою перед впливом стресу є репродуктивна система, особливо у жінок — зниження фертильності, рання менопауза, проблеми із зачаттям та вагітністю. Показовим для України на цю тему є кейс Хорватії. Після війни, що тривала майже п’ять років, у країні різко знизилася народжуваність; значно зросла кількість патологій розвитку ембріонів і позаматкових вагітностей.


Також мають негативний вплив на здатність до зачаття і сексуальне бажання ПТСР, тривога та депресивні стани, які призводять до еректильної дисфункції у чоловіків та зниження якості сперматозоїдів.


Чому гормони важливі, особливо під час стресу

Чи можна нівелювати вплив стресу? Так, є дієвий спосіб значно покращити своє самопочуття та здоров’я — це тримати на контролі й, у разі потреби, регулювати баланс гормонів. Вплив стресу дисбалансує гормональну систему, що є своєрідною опорою-регулятором, на якій тримається здоров’я всього організму. ЇЇ можна метафорично порівняти з шальками терезів, що мають бути завжди урівноважені: недостатня кількість певного гормону чи навпаки надлишок — негативно позначається на самопочутті. Так, скажімо, дефіцит тестостерону призводить до зниження якості сексуального життя і здатності ставити цілі та їх досягати. Недостатня кількість мелатоніну спричиняє безсоння або неглибокий сон, під час якого організм не відновлюється повністю — як наслідок отримуємо хронічну втому, що тягне за собою різноманітні недомагання.


Ще більше інформації про роботу гормональної системи ти можеш дізнатися, переглянувши вебінар лікаря Євгена Шагова на нашому каналі у ютубі. І підпишись, якщо ще не підписався, там дуже багато корисної інформації безплатно.



Що робити, щоб допомогти своєму організму сьогодні

Щоб покращити свій стан, насамперед потрібно оцінити загальну картину та кількість гормонів. І ми в GAMA CONSULTING маємо в цьому: унікальну експертизу, зокрема тест оцінки стану здоров’я “Брюссельський консультативний протокол”, покладений в основу нашої анкети, успішний досвід та відгуки наших клієнтів. Уже під час війни ми допомогли тисячам українців відновити гарне самопочуття, повернути собі сили та енергійність.

Допоможемо і тобі!


КРОК №1 БЕЗПЛАТНЕ ОНЛАЙН-АНКЕТУВАННЯ

Пройди наше безплатне анкетування, чесно давши відповіді на 70 запитань, щоб дізнатися про стан своїх гормонів, а також про дефіцити вітамінів і мінералів. Як бонус ти отримаєш список загальних порад щодо коригування побутових звичок, способу життя і список суплементів, які варто додати до раціону.


КРОК №2 ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЯ

Замов консультацію лікаря ейдж-менеджера. Усі наші лікарі мають медичну освіту і є водночас дипломованими спеціалістами з ейдж-менеджменту, тобто володіють фаховими знаннями з управління віком, а відповідно — і здоров’ям. На консультації ви зможете обговорити: що тебе турбує, цілі, яких хочеться досягти щодо самопочуття і вибрати пакет призначень:

  • Basic — до нього входить визначення та дозування необхідних вітамінів, мінералів, амінокислот й інших препаратів;

  • Optimal — призначення аналізів чи медобстежень, за результатами яких тобі призначать Big Pharma (фармакологічні препарати) та BHRT (біоідентичні препарати для оптимізації гормонального фону) для прискорення та інтенсифікації результатів.

Познайомитися з нашими лікарями, вибрати свого й записатися на прийом, ти можеш, тицьнувши на посилання.


КРОК №3 ДІАГНОСТИКА

Якщо ви під час консультації вибрали пакет Optimal, лікар ейдж-менеджер надасть список необхідних аналізів та обстежень, котрі варто пройти. Також ми надаємо дисконт від партнерів на лабораторні аналізи у розмірі 10%.


КРОК №4 ПЕРСОНАЛЬНІ ПРИЗНАЧЕННЯ

Лікар ейдж-менеджер, проаналізувавши твій стан гормонів за отриманими результатами клінічних лабораторних аналізів і медобстежень — складає персональні призначення. Ти отримаєш:

  • список суплементів — вітамінів, мінералів, передгормонів, препаратів Big Pharma і BHRT з індивідуальними дозуваннями щодо вживання;

  • чіткі рекомендації щодо раціону та фізнавантажень з урахуванням усіх твоїх особливостей і способу життя.


У середньому наші програми з коригування гормонів розраховані на два місяці. Протягом цього часу з тобою завжди на зв’язку буде персональний клієнт-менеджер в парі з лікарем ейдж-менеджером, що супроводжуватимуть тебе та відповідатимуть на запитання, які виникатимуть.


Пам’ятай, баланс гормонів — це твоє гарне самопочуття сьогодні та добре здоров’я завтра. Ба більше, оптимальне співвідношення гормонів — запорука збереження здорової нації в майбутньому. Подбай про себе, а ми з радістю допоможемо тобі у цьому.


Зберігаймо якість свого життя, укріплюймо здоров’я нації разом вже сьогодні, щоб отримати сильну та успішну країну завтра!


 

Автор: Євген Шагов, КМН, перший ейдж-менеджер України


48 переглядів0 коментарів

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page